Spaghettini is een dunne variant spaghetti uit het zuiden van Italië. Heel erg lekker bij sauzen met een snelle bereiding, die niet veel meer nodig hebben dan een scheutje goede olijfolie en wat knoflook, rode peper en ansjovis!
De Cecco heeft voor iedereen een favoriet formaat pasta. Deze holle, geribbelde elleboogjes gaan bijvoorbeeld goed samen met wat dunnere sauzen, omdat de pasta zich makkelijk vult.
Zet eens een speciale lintvormige pasta op tafel met deze gekartelde mafaldine van De Cecco. Lekker met garnalen en citroen, of probeer ook eens met worst en gegrilde paprika!
Spaghetti behoort tot de meest beroemde van alle pastaformaten. Heerlijk met de onovertroffen bolognese saus, maar ook met een eenvoudige maar smakelijke pesto erdoor geroerd of slechts wat olijfolie en knoflook.
Voorkoken is niet nodig, bij deze zorgvuldig vervaardigde lasagnebladen. Het deeg is dun en poreus en neemt de saus goed op. Lekker met tomaten en gehakt of zalm en spinazie!
Eersteklas Italiaanse rode wijn uit de regio Piemonte, gemaakt van strikt Nebbiolo druiven. Vol en rond van smaak, met aardse tonen, stevige tannines en veel donker fruit. Ideaal bij gebraden en gestoofd vlees, wild en oude kazen.
Deze witte, mousserende wijn komt uit de Italiaanse streek Piemonte. Gemaakt van muskaatdruiven, zoet en aromatisch, met in de smaak tonen van steenvruchten. Heerlijk als aperitief! Combineert ook goed met gedurfde, pittige smaken en hartige gerechten.
Mousserende witte wijn uit de Italiaanse wijnstreek Piemonte. Friszoet, licht, met tonen van steenvruchten. Heerlijke als dessertwijn, gaat goed samen met fruittaarten. Ook zeker een aanrader als aperitief!
Uit de prachtige reeks extra vergine olijfolie van A L'Olivier: de variant met eekhoorntjesbrood en truffel. Heerlijk over een pasta met paddenstoelen en veel Parmezaanse kaas.